onsdag 11 april 2012

Never ending story

Jag är så trött på den här lägenhetshistorian vi håller på med. Ja vi letar ju hus och tänker sälja lägenheten innan så vi vet vad vi har att röra oss med und so weiter.
Så jag har lagt ner galet mycket tid på att träffa inredaren och fotografen och prata med mäklaren. Och städa inför visningar framför allt. Och bära hem alla fräscha snittblommor. Det kan vi omöjligt göra när Spiggen the destroyer är hemma så Peter och han får åka iväg och bo hos farmor och farfar, så får jag fixa. Jag får snart gå ner på halvtid om det skall fortsätta så här.

Lägenheten ligger nämligen inte ute på hemnet utan vi visar bara privata visningar än så länge för att se om någon klämmer fram ett bud som känns bra. Så vi har haft lite sporadiska visningar vilket ju är lite krångligt eftersom man (läs; Spiggen) stökar till en del mellan gångerna.

Men innan påsk så fick vi ett hyfsat bud  men vi  tvekade då vi  tyckte det var på gränsen till för lågt. Tyvärr väntade vi för länge för när vi väl bestämt att vi tröttnat på hela saken och var villiga att sälja för typ en päronsplit och en påse nötter så drog sig köparen ur. De tyckte nog att vi var omständliga vilket också iofs var en korrekt uppfattning. Mäklaren var nog sjukt trött på oss eftersom hon tyckte att det var ett finfint bud men eftersom vi är ett par girigbukar som dessutom inte har bråttom ut, då vi inte har någonstans att bo, så tänkte vi att vi nog kunde få lite till. Ja så kan det gå.

Så ikväll gör jag om hela städproceduren och torkar grötklet från fönstren och ställer fram trevliga godisskålar. Så kan vi leka " Vi har alltid svinsmala glasvaser på klinkersgolvet i badrummet samt 2 kg engelsk konfekt i vardagsrummet" leken i morgon igen.

Men känner ni någon som är sugna på att köpa en toppenfin funkistrea på femte våningen i centrala Göteborg så säg till. 2 kg engelsk konfekt ingår.

Fattiglappar och snåljåpar undanbedes.

Vårt vardagsrum en helt vanlig tisdag.
Lite bubbel på det?

7 kommentarer:

 1. Bubbel gör sig liksom bäst sådär på tisdagskvällen en regning dag, det har jag alltid sagt.

  Tyvärr är jag både snåljåp och fattiglapp. Och inte intresserad av att flytta Götet heller.
  Så jag är inte till mycket hjälp. Klämma i mig 2kg lakritskonfekt på en kväll fixar jag däremot galant!

  SvaraRadera
 2. Haha, mannen var inloggad på datorn... Så den förra kommentaren var från mig! Kram
  /Pavvis

  SvaraRadera
 3. Tjusigt så det är inte klokt. Där kan ingen fattiglapp komma och komma. Det ser ju vem som helst att man får hosta upp en rejäl summa om man ska få bo så.... Men jag stannar nog här iallafall. :)

  Kramar

  SvaraRadera
 4. I would if lägenheten låg här... :) Jättefint! Det kommer gå bra! Kram

  SvaraRadera
 5. Jag lider mer er! Vi var inte lika smarta, dvs köpte huset innan vi fått sålt lägenheten, och hade verkligen strypsnara in i det sista. Efter 24 visningar (!) fick vi äntligen sålt, med förlust :( Så även om det är jobbigt nu så gör ni på rätt sätt.

  SvaraRadera
 6. Jag känner igen stressen, trots att vi varken hade problem att sälja eller några barn.

  Vi sålde efter att vi köpt vårt hus, men var hyfsat säkra på att vi skulle få sålt.

  I vilket fall ser det jättefint ut hos er, jag skulle absolut köpa om jag var tät och bodde i Göteborg.

  Lycka till!

  SvaraRadera
 7. Nu ska du få lite hjälp Annika. Bekantas föräldrar fick tipset att absolut inte baka bullar, då skapas misstankar om att man vill dölja dålig lukt. Orkidéer är så ute, nu för tiden är det murgröna som gäller. Föräldrarna är i 70 års åldern och stod med gapande munnar och tog genast bort orkidéerna. Om de fått huset sålt förtäljer inte historien men nu vet du hur du ska göra.

  SvaraRadera