torsdag 12 februari 2015

Man är ju inte precis 30 längre

Nåväl. Det är väl inte så att jag inte märkt dem förut.
Ålderstecknen.
De har smugit sig på ett efter annat. Började med halsbränna, lättöl till maten och ischias. Sedan blev plötsligt "På Spåret" ett stående inslag på helgen. Om vi mot allt förstånd åker bort på fredagkväll, typ på parmiddagar eller familjeställning (sällan på lokal, aldrig på "klubb") så ser vi det on demand. På Söndagen till exempel. Extra festligt nästan.
Och att vara uppe hela natten betyder ju något helt annat nu än förr. Dock inte nödvändigtvis vaknatt med ledsna barn utan även en helt vanlig insomnia. Det är vanligt bland äldre. Man vankar runt. Vinklar på persienner, hummar för sig själv, gungar i morgontofflorna och dricker något varmt med honung.

Och när man var tjugo behövde man typ ett täckstift och lite vit kajal för att se fräsch ut om man lagt sig sent eller inte alls.
Ingen foundation i världen kan numera avhjälpa det faktum att man ser ut som att man blivit rammad av postbilen om man idkar sent sänggående. Särskilt i kombination med alkoholhaltig dryck naturligtvis. Niqab i kombi med clear eyes och ett par klädnypor är det enda som döljer det något sånär.

Well, well. Gnäll, gnäll.

Men detta är INGET mot min nya åkomma. Det här är serious shit, mina vänner.
Upptäckte det igår när jag hade ledig kväll och egentid och jag lyxade till det med en barnfri tur till både Plantagen och sopsorteringsstationen.
Var på Plantagen för att köpa nya växter p.g.a massdöd p.g.a brist på gröna fingrar. Lite murgröna, ngn vacker spökväxt, kanske en citronfikus eller en monstera. Sånt som den unga, moderna storstadsmänniskan väljer till sitt hem. 
Men där och då knäppte något till i huvudet på mig och jag blev 70 år.
Det enda jag ville ha var blommor som blommade. Helst hela huset fullt. Och jag pratar inte om Hortensia som ju är lite poppis och sånt. Icke. (Svårskött) Kunde däremot inte välja mellan alla Azaleor, San paulior, krysantemum, primulor och flitiga Lisor. 
Pelargoner hitåt tack.
Fick besinna mig. Köpte två Primulor och två krysantemum och vände hemåt i chock. Åkte iväg och köpte ännu en primula idag. Helt febrig.
Vill ha fler.
Kollade på en youtubefilm om hur man beskär pelargoner. Blev sugen på att försöka.

Så fint.
Så trevligt
Och så moget.

Nästa grej för mig är kärlkramp tror jag.


Nu i ett köksfönster nära mig

1 kommentar:

  1. Hahahaha välkommen till Blomkrisen, här snackar vi inte ngn nojja över blivit äldre nejdå här kommer det istället en kris där det enda man kan tänka på är blommor, blommande sådana. Igår var jag helt lyrisk över pelargoner då jag typ hamnade i pelargonhimlen. :) Och prova för all del att beskära pelargoner, inte så svårt!
    Kram

    SvaraRadera