onsdag 29 februari 2012

Klippa navelsträng

Nu är Spiggen lagd och min sista dag som mammaledig är över. Vi har druckit vin och ätit bränt (godast så) Levainbröd och motat bort vemodet så gott det någonsin är möjligt. Den mentala navelsträngen är segare än den fysiska och svårare att klippa. Sen avnavling är min grej.

Nu börjar den svåra uppgiften att göra mig representativ för att kunna vistas bland vanliga människor. Idag ser jag ut som en tiger med alla snorstrimmor på mina kläder. I morgon är knappt ett hårstrå på kavajen ok. Kavajen ja. Himmel! Får jag ens på mig kavajen? Det känns inte sannolikt.

Jag kan inte fatta att sist jag jobbade var jag gravid. 100 000 år sedan.

100 000 år sedan.
Och "jobbade" var vid den här tidpunkten också en överdrift.
"Flåsade" hade passat bättre. "Ugglade" likaså. Eller "grinade"- En bubblare.

Nä nu skall jag måla nögglarna och plocka ögonbrynen. Man får försöka.

Glossyboxen. En demonstration.Oj. Nu har jag hunnit botanisera i Glossyboxen och jag är väldigt nöjd med innehållet:


Överst: En vattenfast färgad kräm från BECCA, för läpp och kind. I Färgen Fig. Eller fikon då.
Under: Handkräm från Crabtree& Evelyn. Granatäpple och något Grapefruktjox. Luktar svingott iaf.

Ha, de som packade min box har nog läst om min senaste vecka. En anti-stresskräm! Med den blir man  pigg,  men lugn förstås. Och så får man glada bebisar. Vilken grej! Har provat den i morse och den kändes bra. Men den tog inte bort byggbullerstressen jag känner. Så lite minus för det.

En oljkontrollkräm för ansiktsskridskobanor. Den ska matta ner och sånt.
Oklart om den funkar på svettmustascher.  Återkommer om det.Dessutom fick jag med en glimmrande grön Eyeliner från EYEKO. Jag fyllde nämligen i att jag är en discoprinsessa.
Det kanske var dumt. Annars kanske jag hade fått en i typ brunt. Det hade varit lite bättre.
Men jag kanske borde poppa till mig lite. Ska nog ha den på jobbet i morgon. Why not liksom?

Jag vill ha Glossyboxar varje dag jag!

tisdag 28 februari 2012

Fin kväll på det hela taget.

Det går bra här. Mamma får vad mamma behöver:


Wowowow!!!

Glossyboxen har kommit!!!
Den ser väldigt lovande ut. Hinner inte visa innehållet ikväll men i morgon ska ni få se minsann. För nu skall jag ut och dränka veckans bekymmer i drinkar och guacamole. Det är mer än välbehövligt. Det borde vara standard på tisdagar egentligen. Tranquilo blir det. So long my friends.

måndag 27 februari 2012

Buller och bang och en superellips.

Nu är vi hemma igen, Spiggeländet och jag. Peter var smart nog att låta oss komma hem till en nystädad lägenhet och det var en väldig tur för jag hade en ovanligt kort stubin t.o.m. för att vara jag. Att han dessutom släpat hem en Bruno Mathsson Superellips till vardagsrummet var ju överkurs i trevligt beteende och inget jag särskilt hade begärt, men heller inget jag hade något emot direkt. Blev på mycket gott humör plötsligt.

Men vi har haft en så fruktansvärt jobbig vecka att jag bara velat lägga mig under täcket och tjuta större delen av tiden. Och inte bara jag. Jag tror att mamma känt ungefär samma sak. Sömnen har ju varit en sak. Det har varit jobbigt men uthärdligt. Mamma har tagit stor del av nätterna och hjälpt mig så att jag har kunnat sova på morgonen. Men hans matvägran och eviga skrikande har tärt på mitt tålamod och tagit dåligt humör till nya nivåer. Trots rikligt intag av semlor. Totalt 6 stycken. Pappa har varit en lika pålitlig feeder som vanligt.

Väl hemma igen blev Spiggen överlycklig när han fick träffa pappa igen och åt falukorv som en skogsarbetare. Sedan pekade han på sin säng och nu sover han.Skööönt.

Jag har ägnat kvällen åt att försöka få hit en bullermätare som skall avgöra om Spiggen riskerar hörselskador av att vara i lägenheten under betongborrningen. Byggföretaget och föreningen har väl varit sådär hjälpsamma eftersom de tror att jag skall kräva samtliga parter på svinmycket pengar om det visar sig att bullernivån är skadlig. Tyvärr kan jag ju inte det eftersom det är en bostadsrätt men det känns inte heller kanske som om det är den viktigaste frågan. Tinnitus redan som ettåring känns både taskigt och onödigt tycker jag.
Har varit så svinigt förbannad för detta. Över alla dumma svar jag fått om att de inte bullrar för att vara elaka eller att det minsann finns hörselkåpor till barn. ( Jo, det funkar ju ofta i 8 timmar på en ettåring. Tjoho) Dock vet jag ju att det är livsfarligt att handla när man är arg. Det slutar i regel med att man får alla mot sig och ingen hjälp eller samarbete alls. Så jag har djupandats halva kvällen och gick sedan ner för att på ett trevligt vis fiska medkänsla hos vår ordförande. Det gick nog ganska bra. Han erbjöd sig till och med att låna ut sin lägenhet till oss att vara i på dagtid eftersom den ligger längre ner i huset. Det var rart och det hade iofs varit spännande att se vad Spiggen skulle kunna åstadkomma där på 8 timmar om han fick härja fritt, men jag tackade ändå nej. Såklart.

Så nu får vi väl spendera de närmaste dagarna med att lunka upp och ner för avenyn från sju till fyra.
Jag kommer att bli sjukt smal= jippie.

Superellips och en namnsdagsros från pappa.
Det är Maria i morgon nämligen.

lördag 25 februari 2012

Sömnbrist och kalorier

Spiggen har matvägrat sedan i onsdags. Lite blåbärssoppa, räkor och vaniljyoghurt är typ det vi har fått i honom. Och mjölk som tur är. Och så vaknar han ungefär en gång i halvtimmen hela nätterna. Jag är helt och hållet slut. Och min mamma också snart tror jag. För jag är fortfarande i Trollis. Därav IPhonebloggningen. Den är inte optimal, jag vet det, men nu är det så. Här, hemhemma som jag säger står iaf helt andra saker på agendan än hemma i Götet. Stor tid läggs på semlor t.ex. Jag har ätit 4,5 sedan i onsdags. + två bitar prinsesstårta för att fira lilla Estelle. Idag har vi också varit i kyrkan på något som mamma kallar kakloppis. Låter inte så jättenice men det är det. Kakor och bröd till priser man bara hittar i kyrkan. Det är likadant på kyrkans öppna förskolor om ni tänkt på det. Svinbillig fika. Våffla med sylt och grädde för 5 spänn och 1 krona för ett glas saft.Jag blir alldeles till mig när jag ser sådant. Det är så rart på något vis. Iaf, på kakloppisen så hade de även lotterier med fina priser. Kolla här bara. Man bara måste älska sådant här. Obetalbart

torsdag 23 februari 2012

Dagens ofräscha

Spiggen är förkyld. Det är mycket bacillusker i omlopp. Och annat. Min pappa frågade om det var en mönstrad klänning jag hade på mig. Han tyckte den var helsvart i morse. Va? Jaha nej...det är bara snor. Och lite sånt. Men det mesta gick bort hjälpligt när jag skrapade lite med nageln, så nu kan jag nog ha den i morgon också. Men imorgon kväll kan jag nog se fram emot att ha skapat en alldeles egen hemmafärgad Puccikopia Eller typ. A la Spiggen liksom.

Jag vill vara en fluga på väggen.

Åhhhh! Det har fötts en prinsessa. Så fint! Allt gick bra och var normalt berättade läkaren. Så bra. MEN vad betyder det egentligen? Jag menar det mesta är ju normalt. Vi pratar ju om en miljö där aaaaallt är såååå normalt. Vi fattar ju att det var kaos. Det är det väl jämt? Det är här man kan reta sig på tystnadsplikten. ( ja inte på allvar förstås)Men jag vill höra Victorias förlossningsberättelse. Vill höra om pilatesbollar, megablöjor och vad hon gapade för lustigheter när hon överdoserat lustgasen. Vill veta allt!!!! Fatta vad läkarens fru ska vara nyfiken? "Ja men berätta då!!!!"Tigger hon säkert.(Annars vore hon ju inte normal)" Kan du inte berätta om hon skällde?" Och han ba: Neeeeej inte ett ord tänker jag säga. Gubbstrutt hade jag tänkt då. Och eventuellt funderat på skilsmässa. Ingen vet ännu hur prinsessan ser ut men jag har mina aningar. Typ såhär tänker jag mig:

onsdag 22 februari 2012

Om en hallelujah bakverksupplevelse.

Alltså Nordfeldts konditori i Vänersborg levererar som de ska. Hatten av för den perfekta semlan. Och jag är kräsen som få. Väl värd ett besök, en omväg och en resa i sig. Jag var inte ens sugen på en till efteråt. Det låter negativt men jag menar tvärtom. Den var maffig. 5 glada spiggar av 5 möjliga.

tisdag 21 februari 2012

Tisdagsdramatik

Kanske årets vackraste bild.


Jag är så sjukt lökig idag.
Kollar Sex and the city och käkar micropopcorn. Tjena mors år 2002. Jag skulle kunna ljuga och säg att jag kollar på någon creddigare serie. Men nope. Men jag sitter iaf  inte i soffan och tänker att "Åh jag är preciiiiis som Carrie". Det gör jag inte. Och Peter är inte som Mr Big heller. Han har t.ex. ingen limousine

Förlåt att jag slängde upp foten på bilden. Förstår om ni tyckte att det var osmakligt. Men ser ni plåstret på hälen? Snyggt iofs men ganska opraktiskt.
Jag har skadat mig själv förstår ni. På ett svinkonstigt, ovärdigt och även lite äckligt sätt.
Jag gick liksom in i mig själv och rev upp hälen med min stortånagel. Ingen aning hur det ens är möjligt men blodet flödade på bra iaf. Och det anser jag vara så märkligt att jag nu tycker att det borde vara av allmänintresse.
För det är en nagel vi pratar om. Ingen mattkniv, skridskoskena eller köttyxa, utan en nagel. (Som inte heller klarade trycket vill jag lägga till utan föll av i ren utmattning. Smärtgrad:hög. Äcklighetsgrad: obeskrivbar)
Och det är dessutom en HÄL som är inblandad i dramat. Den är ju liksom lite hård och sånt....eller är det bara min? Det är ju inget ögonlock precis. Jag känner mig besviken. Trodde den skulle klara mer ärligt talat. Känns opålitligt.

Nåväl. Inte en dag utan spännande äventyr.

måndag 20 februari 2012

Om att snart börja jobba igen

Tiden springer iväg hörni.
Imorgon skall jag till jobbet för att träffa min chef och diskutera det oerhörda i att det redan gått 16 månader sedan jag gick hem och att det nu är dags att spotta i nävarna igen. Om en och en halv vecka. Det är ofattbart. Helt obegripligt att det redan är dags. När jag gick hem, trött och stor som en Stena färja så kändes det som att det var en evighet jag skulle vara hemma. Och då har jag ändå förlängt det två månader nu i efterhand.

Det är vemodigt det här. Samtidigt som jag tycker att det skall bli jätteroligt att börja jobba igen, ha på sig kavajsing och säga viktiga saker, så känns det som att en era är över. Min hemmatid med Spiggisen är slut och andra skall ta över. Först pappa, som tur är, men sedan dagis. Han skall sedan spendera sin vakna tid, den största delen av den dessutom, med andra. Med folk som inte älskar just honom mest av allt i hela världen. Människor som inte har fullt fokus på honom och hela hans underbarhet.  Jag skojar inte. Det känns förfärligt.

Tog jag tillvara på den här tiden? Tänkte jag på hur mycket jag uppskattade den? Nja..alltså. Första halvåret var jag deppig, tyckte att allt var jobbigt och svårt. Det känns som jag slösade bort dagarna och inte var i nuet.
Jag vill spola tillbaka tiden och göra om. Njuta mer och ängslas mindre. Jag har blivit bättre på det. Verkligen.
Men man får jobba på det varenda dag.

Min pussgurka. Så liten i världen.

Tur att jag är en person med ett lugnt och säkert temperament

För ett par timmar sedan började de riva på vinden här, inför lägenhetsbygget. Borra och knacka, väsnas och ha sig.
Två timmar och jag är redan förbannad.

Det här bådar gott. Jag känner det.

Ge det en vecka så....


Bullbak med Spiggen gör mig till en inte så pigg en.

Alltså jag glömde helt bort bakkaoset igår. Spiggen var så lugn och glad på morgonen och åt sin gröt som en duktig ungdom. Så då bestämde jag mig för att starta upp ett litet bullbak. Men gud vilken bra idé.
Och det gick bra i början. Degen blev klar och jäste hyfsat och Spiggen hade egen bunke och ett jämnt humör.

Sedan bröt plötsligt det stora eländet ut. Det kan ha berott på en pappersbakform som tappades i golvet och hur utbakningen gick till har jag glömt och förträngt.
Men att kavla med en arm går det också. Tydligen.

Nåväl, en förlorad trumhinna senare stod faktiskt bullarna i ugnen. De blev fula såklart. Allt annat hade varit otänkbart under rådande omständigheter. Men ätbara är de antagligen. De brukar ju i regel vara det. Kanelbullar.

söndag 19 februari 2012

Men visst var det ändå lite underkylt på parkeringen. Lite livsfarligt så.

Världens tröttaste söndag är snart över. Trots att dagen gått i typ en halv knop så känns det som att jag kört en svensk klassiker på ett dygn.

De hade varnat för extremväder minsann.
Ge er inte ut på vägarna, varnade de på nyheterna. Så vi skippade Trollhättefärden och köpte fotogen, extra filtar och konservburkar. Redo för allt. Men extremväder? Tjaaaa.....jag vet inte. Igår duggade det och var två plus och idag skiner solen. DET känns iofs rätt extremt men det är kanske inget scoop ändå.

 Så vad har vi gjort? Bakat sockerkaka med galen bebis. Han var sjukt arg hela tiden och sällsynt osamarbetsvillig trots att vi invigde hans lilla bakform så han skulle få en egen sockerkaka. Så fina föräldrar var vi. Men det struntade Spiggen i. Han hatar sockerkaka låter han hälsa. Så kan det gå.
Kakor till folk i alla storlekar

lördag 18 februari 2012

Istället för schlager

Ikväll verkar det vara melodifestivalkväll för de flesta. (Jag vägrar säga "mello"...på samma sätt som jag inte KAN kalla mellanmål för mellis och rosévin för "rosse" eller "rosa"...det går bara inte helt enkelt. Det är mot allt som är jag. Om man vill vara dramatisk. Och varför inte?) Men jag fattade det som det gick bra för Björn. Kul!

Här hemma dricker vi istället rödvin och kollar nya avsnitt av Californication. Det är så grymt bra.
Vad som var mindre bra var "Kontoret", alltså den svenska motsvarigheten till "The Office" som vi också tittade på. Skit också, jag hade verkligen sett framemot den trots att jag inte hade så höga förhoppningar. Jag hade hoppats på att de skulle kört sitt eget race och inte helt kopierat den engelska variantens karaktärer och scener. Det går liksom inte att vinna då. Inte ens om man plockar fram en gammal klassiker Kim Sudoko (som jag råkade kalla honom utan att skämta) i rollen som Tim.
Orginalet är fortfarande, anser jag, något av det absolut roligaste som någonsin gjorts. Kan inte komma på något som egentligen ens kommer i närheten.....nej.

Eller hur?

Godmorgon Lördag

Lördagar innebär sovmorgon för mig. Alltså en bra dag.

Det blev tillslut dock inte så jobbigt med sömnen i natt som vi befarade. Vi skärpte oss och dammade av (bokstavligt talat)den gamla sova hela nattenrutinen som vi slarvat med och efter 1½ timme så var det fara över och Spiggen sov hela natten och vaknade först vid åtta i morse. När vi tidigare tagit upp honom, kramats, vandrat eller lagt honom till oss så har det ju kunnat ta halva natten.
Sköööönt. Hoppas han minns vad som gäller nu. Och att han känner sig trygg igen.  För ett tag i alla fall.

Jag vill här passa på att slänga in min åsikt i Anna Wahlgrenkonflikten som knappast undgått någon. Jag har ännu inte läst hennes dotters bok men kommer säkert att göra det vid tillfälle. Om jag vågar. Vad jag har hört så skall den vara fruktansvärt hemskt. Har AW gjort de sakerna mot sin dotter så är det naturligtvis oförlåtligt och jag kan förstå dotterns vrede och förtvivlan helt och fullt.

Men i detta skiljer jag på sak och person. AW är inte den första person som inte har levt som hon lär. Jag antar att hon också haft perioder då hon också INTE har betett sig så här. Hennes andra barn vittnar ju om det och tar helt avstånd från det hela. Hon kan ändå kunna en del om barnuppfostran.
Jag kan ju allt om bantning och skulle kunna skriva femton böcker om det. Jag är inte smalare för det :-) (En korkad jämförelse såklart. Jag vet det)
Hennes (nedskrivna) metoder fungerar lika bra oavsett hur hon behandlat sina barn.
Hon förespråkar ju knappast psykisk och fysisk misshandel i boken.
Tvärtom. Barnaboken är fortfarande den varmaste bok jag har läst om barnuppfostran. För mig är den en livlina. Jag hävdar med 100% bestämdhet att den underlättat vårt bebisliv och att den nästan ensam kan ta åt sig äran för att vi har fått sova så bra.
När vi haft problem så har det ALLTID varit då vi tappat bort oss och gjort på annat sätt.
Däremot säger jag inte att att alla behöver hennes sömnmetoder. Många, många klarar det bra på egen hand. Men många gör det inte. Typ vi.

Sedan kanske man ändå känner att man inte vill sponsra en person som man nu har hört kan ha betett sig såhär. DET är en annan femma och det kan jag förstå.

Nog om detta.

Idag skall jag träffa några jag saknat och jag är så, så glad för det. Ihjälkramning kan komma att bli aktuellt.

Det var då.
Vår lilla, lilla Spigg 

Göra saft av sin citron

Hur kan man se att vi har haft det lite taskigt med Spiggens nattsömn på sistone?
Man kan kolla på mina ögonbryn t.ex.

Ju bättre bryn desto kassare natt.

När Spiggen skriker och jag ramsar behöver jag en uppgift för att inte tappa humöret och förståndet.
Så jag plockar ögonbrynen, noggrant som tusan. Borstar, formar, klipper och plockar.
Om det hela drar ut på tiden så ser jag tillslut riktigt välvårdad ut. Om man undantar för påsarna under ögonen då.

Natten efter då?

Ja, då ryker mustaschen.Minilektion för den med gott om tid på natten

Bild lånad av: http://chitty.blogg.se

fredag 17 februari 2012

Hemmaspa på Spiggens vis

Förut idag beskrev jag vilken stund på dagen jag gillar bäst. Halv elvakaffet med fika i hand och fritid inom sikte. (Eftersom Spiggen alltid lägger sig efteråt)
Spiggen har också en favoritstund. Pyjamasritualen på kvällen. Insmörjning med efterföljande påklädning med elementsuppvärmd pyjamas och gosstrumpor på trött bebis. Sedan får Spiggisen lägga sig tillrätta på uppfluffad kudde och så får han ansiktsmassage med Eight Hour Cream. Om han har varit sjövild innan så blir han kolugn då. Lägger sig tillrätta och låter sig knådas på kinder och panna. Lilla hakan gnuggas och näsan får en omgång. Spiggen ligger bara med halvöppen mun, suckar och blundar ibland. Detta ser så fantastiskt roligt ut att jag knäcker mig varenda kväll.
Älskade Spiggen. Njuter av livet.

Snart kommer han säkert börja ställa högre krav. Det kanske börjar med sådant där fiskfotbad ni vet. Vi får ta alla sparslantar och investera i  scalarer, guldfiskar och glödbandstetror så Spiggen kan bli av med alla förhårdnader. Sedan vill han morroccan oil i håret, tång och alger i badbaljan, varma lavastenar på ryggen och ansiktsmask med bladguld. Till slut är han lika high maintenance som Anna Anka.

Vi går en pank framtid tillmötes. Hans arma far och jag.

Vad lite vänlighet kan göra

Idag var Spiggen och jag på Apoteket för att handla D-droppar.
Kassörskan var en medelålders kvinna på måndagshumör. (Trots nära till helg)
Men hon hade en jättefin och speciell ring så det sa jag till henne.
Hon blev såå glad. Berättade om ringen, visade den noggrant och berättade vilket märke det var.
Hon lös upp som en sol och det var jättegulligt.
Sedan krånglade hon sig ur kassan för att sätta sig och prata lite med Spiggen. Vinkade glatt när vi gick.

Ibland krävs det inte så mycket direkt.

Bild lånad från http://abada-capoeira.nu/

Dagens bästa stund

Det blev inget bloggande alls igår som ni märkte. Energin var låg och motivationen obefintlig.

Men det var då det.

Idag känns det som vår hörni. Solen skiner och det kändes sådär lite droppigt ute, ni vet.
Man blir så glad och dessutom är det fredag så Spiggen och jag gick till affären för att köpa lite fika.

Innan Spiggeriet lägger sig för förmiddagsluren klockan 11 så har vi halv elvakaffe hemma. Ingen av oss dricker ju kaffe iofs men det är ju inte heller poängen förstås. Hemma hos mina föräldrar har det så länge jag kan minnas alltid druckits halv elvakaffe och jag har alltid tyckt att det är höjden av trevnad (för att använda ett uttryck från 1956). Då luktar det kaffe och det finns mumsig fika som pappa köpt på Ritz konditori. Det spelas kinaschack och diskuteras lurigheter i korsordet. Det är lugnt och mysigt och ingen jäkt.

Och den känslan försöker jag skapa hemma för Spiggen också. Oftast äter vi ju något ganska tråkigt och ofestligt som en smörgås, grapefrukt eller banan. Men vi tänder lite ljus och tar det piano.
Och är det helg så kan det också vankas lite bättre prylar än en gammal grape. Idag smarrade Spiggisen på kanelgifflar och jag på dammsugare. Behövs inte mycket mer för en fest.

Bra start på helgen.

LCHF är inte Spiggens melodi


Eller Mammas.
Men se så små de är!!

onsdag 15 februari 2012

Så blev det kväll idag också.

Nä, det blev inga semlor. Inte ens en endaste liten. Det blev storstädning av lägenheten istället. Helt galet men jag var on fire! Det var ju så lätt utan bebis. Så jag dammsög bakom soffan och tvättade lister. Sådana grejer man bara gör när man är så trött att man tappat förståndet.

Nu har vi hämtat skrället som fått full uppmärksamhet av farmor, farfar och boxer och somnade lycklig. Hoppas, hoppas vi alla får sova i natt. Annars får vi snart damma av Sova hela natten-boken igen och bli lite bestämda igen. Men samtidigt såg jag att han har ytterligare 2 gaddar på väg så det kanske inte är så himla lätt att vara Spigg alla gånger.

Nu har jag tänt ljus och kastat mig i soffan med en stor tekopp  i väntan på Mästerkock.
Veckans höjdpunkt i mitt lilla liv

Åh mitt favoritte. Smakrikt på något vis.

Huliganfri for now.

Så var det en ny dag. Eller en fortsättning på den gamla kanske man skulle kunna säga eftersom de liksom hängde ihop. Vid fyra somnade Spiggmarodören men han höll mig på tårna genom att vråla en gång i halvtimmen. Så högt att jag vaknade med hjärtklappning och kastade mig upp ur sängen, men sedan somnade han om igen direkt. Tyket. Var vad det var.

Så i morse auktionerade vi ut honom och det ville sig så väl att farmor och farfar lade det högsta budet på 1 krona. Så nu har jag dagen fri vilket är skönt. Förutom att vinden skall tömmas. Utmärkt nu när jag är barnlös. Och avkopplande.

Jag vill ha semlor idag. Behöver semlor idag. Massor av semlor.

Bild lånad från:http://elenia.blogg.se/2009/october/

Nätter att glömma

Vad ÄR det här????? Nu har Spiggen varit vaken, pigg och alert sedan kl 23:30. 3,5 timmar. Han visar inga som helst tecken på att han planerar att somna inom det närmaste. Tvärtom, skulle jag vilja påstå. Tvärtom. Giv mig styrka eller alternativt en cyanidkapsel.. Jag utvecklar psykisk ohälsa och en viss labilitet här.

tisdag 14 februari 2012

Polkapärs

Jag köpte vitt vin och räkor till Peter ikväll. Vilket originellt val va? Stolt berättade jag att jag minsann tagit det på mitt egna kort och inte på vårt gemensamma. Det trodde han inte på dock.
Till efterrätt hade Spiggen och jag gjort en polkaparfait. På pappret en oslagbar efterrätt. Gud så gott tänkte jag och funderade på om det kunde vara så att jag verkligen är världens bästa flickvän.

Men ja... tja alltså.Det föll. Jag kanske hade ett dåligt recept för det var inte så fantastiskt vi hade hoppats på. Lite mint, mycket grädde. Det var tråkigt helt enkelt.

Synd. På nedlagd energi speciellt. Att göra parfait med Spiggen kräver sin kvinna. ( En med tålamod, gott humör, dålig hörsel samt en stor disktrasa)

Så kan det bli ibland. Vi hade gott om andra onyttigheter tillhands så det är inte direkt som att vi kommer gå svältande från denna dagen (heller).

Bättre i teorin än i praktiken.


Själv äter jag Lindorkulor. Det smakar bra tack.

Glad Alla Hjärtans dag Annika, önskar Annika

Tja, varför inte egentligen?

Skin smoothing cream och Ultracalming cleanser


Lagom till Alla Hjärtans fick jag hem ett nytt hudvårdset från Dermalogica. Var i valet och kvalet om jag skulle fortsätta med det märket eller om jag skulle våga prova något nytt och kanske gärna lite billigare. Vet inte om resultaten är så strålande att det motiverar priset. Men jag kunde inte bestämma mig för något och så tog det mesta slut på samma gång så jag fegade ur och körde på det gamla vanliga. Har ni något tips på något favoritmärke eller produkt så får ni gärna dela med er.
Jag köper alltid Dermalogica från.Jersey Beauty Company. Ni har väl provat det? Det är galet mycket billigare än i butik. Det kan väl dock vara smart att först få en hudanalys på salong eller butik, så man vet vad man ska ha, men sedan är det bara att fynda på. Supersnabb leverans är det också.

Rosor är röda, Violer är blå. Peter är gullig men jag blev arg ändå!

Idag är det Alla Hjärtans Dag och det är första året som jag seriöst inte bryr mig. Peter har väl iofs aldrig glömt bort det men det har nog inte heller varit möjligt med tanke på alla hintar jag givit. Men i år har det inte känts viktigt. När Peter lite lurigt igår frågade om det "var den elfte idag" så fick jag inte kaninhjärta och svettmustasch, utan kände att det var helt okej om han glömde.
Jag tänker laga en god middag till Peter så får det vara bra med det.
Men jag blir ju inte ARG över ett blombud. Nej det blir jag ju ändå inte.

Tack snälla Peppe. Jag blev faktiskt jätteglad såklart.

Fast nästan. För de ringde och ringde och jag höll på att lägga Spiggen och tänkte fula tankar om idioten som ändå störde om och om igen. Han borde veta bättre, tänkte jag.  Men käft! tänkte jag ockå. Skaffa ett liv och sluta terrorisera mig.
Så jag var irriterad när jag tillslut svarade.
Det var tur för budet att han hade med sig blommor. Det är svårt att vara pissed då.

måndag 13 februari 2012

Slipar på övertalningsförmågan

Alltså kolla in den här bilen:

Hade jag fått välja heeelt själv så hade jag valt en röd med vita prickar.
Men jag är inte kräsen.

Vi skall ju ändå byta ut vår V50 snart.
Tror ni Peter går med på att skippa alla svennebananbilar med plats för barn och mycket bagage för att satsa på en sådan här istället? Bagaget kan vi ju surra fast på taket och Spiggen kan ju sitta i drickabehållaren. Han är ju väldigt nätt pojken.

Om om han inte går med på det (Nästan inte värt att spekulera. Klart han går med på det) och vill köpa en "sportig" farbrorbil istället. Tror ni då han går med på att åtminstone välja en prickig?

Jag behöver detta för att bli LYCKLIG, skall vara mitt tunga argument.

Då går det nog

Sådan mormor sådan Spigg.

Det var inte bara jag som fick presenter i helgen. Spiggen var hemma hos sin farmor, farfar och faster Peggy ( som är en prima boxerdam) och fick en fin knallrosa fleecetröja att ha oss dem eftersom det kan vara lite kallt i deras hus ibland. Dock älskade Spiggen sin nya tröja så mycket att när de tog av honom den så kröp han för att hämta den flera gånger. Så den fick följa med hem till oss och Spiggen släpper inte ifrån sig den utan bråk och gråt. Så den får vara på. Han har det från min sida släkten. Den saken är helt klar. Min mamma lämnar inte heller gärna ifrån sig sina gosiga fleccisar hur som helst. De kan tydligen vara giftigt beroendeframkallande de där. Fast mamma har inte gröt och ananasfläckar på sina. Det är tur.

Goodiebags från ovan

Hemma i Götet igen.
Dock fick jag inte sova i egen säng som jag tänkt utan då Spiggen vaknade vid 23-tiden och var otröstlig så fick jag snällt lägga mig i gästsängen i hans rum. Men det gick bra det med. Om han inte hade snarkat som en förkyld, överviktig lastbilschaffis, så hade det gått en smula ännu bättre.
Nu är tid att smälta alla intryck från i helgen. Packade upp och visade alla fina grejer från goodiebagsen för Peter som åhade och ojade där han trodde det skulle kunna vara lämpligt.
Vilka otroligt fina presenter alltså:

Spiggen hjälper till att packa upp

Sjukt nice

Det ni ser på bilden är:
Förkläde från Ewa i Walla
Strumpor från Lisbeth Dahl, Lundesign
Pop-Phone att koppla till dator eller I-phone
Kokossocker som man blir sjukt smal av från Somanordic
Rosa kopp från Höganäs Keramik
En liten glasbox från Iittala
Doftljus från Durance
Tidning Residence
Lavendeltvål från Fritsla Tyglager
Mjölkkanna från Matteus
Socklämmor från MyAqua
Örngott från Beachhouse

Inte. Illa. Pinkat. Alls.

Förutom det så vann jag åtta Iittalaglas i som jag fattar det en helt ny modell som kallas Lempi

Jättefina! Tusen tack.

Idag skall vi ha besiktning av vår lägenhet innan själva rena rama helvetet bryter loss och de skall påbörja lägenhetsbygget på vinden. Vi ser fram emot 5 månader med borrning i cement  direkt ovanför oss,7-16 varje vardag. För mig är det ju hyfsat lugnt. Jag börjar ju jobba snart igen. Men stackars Peter (och Spiggen förstås) kommer behöva ha det så här under hela pappaledigheten. Jag tycker såååå synd om dem.
Men det blir bra det blir bra det blir bra. Det blir bra tillslut.
söndag 12 februari 2012

Vill hem.

Trött på det här nu. Jag har fikat och fikat och är nu illamående av allt socker. Jag är trött i fötterna, för varm och väskan för tung. Jätteskönt att vara själv men nu vill jag bara hem. Hem till min Spigg som visserligen sover när jag kommer,men som jag kan glutta på genom dörrspringan. Hem till trött sambo, egen säng och insuttet soffhörn. Älskar att komma hem igen.

Må jag aldrig lära mig av mina misstag

Jag har just satt i mig en hel ask läkerol. Ny smak med lakrits och havssalt. Very good indeed. Den har dokumenterad laxerande effekt och om några timmar går mitt tåg. Grattis till mig. Och till mina medresenärer. Jag handlar alltid genomtänkt och smart. Det är nästan det bästa med mig.

En söndag helt allena

Jag har 6 timmar att slå ihjäl i ett idag snöigt Malmö. Det är halt tyvärr och jag har opålitliga skor så jag vågar inte riktigt sladda runt för att hitta söndagsöppna affärer. Men det gör inget. Planerar att fika mig igenom eftermiddagen. Sitta så länge på café att jag skäms och sedan byter jag bara ställe, helt enkelt. För jag har en eftermiddag helt för mig själv och det är ovanligt och inte kattskit direkt!

Lördagen

God Söndagmorgon.

Jag har inte lyckats gå ner till frukosten ännu utan är kvar i Spiltan ett tag till. Att jag ser härjad ut kan man lätt konstatera men det är inte så ofta jag går ut direkt. Än mindre med Tequila inblandat.
Tror dock att jag kanske är lite allergisk mot hästar ändå. Jag vaknade upp med röda prickar i hela ansiktet som definitivt inte var där när jag gick och lade mig (Efter att noga letat igenom sängen efter eventuella ponnyhuvuden)

Det var en fullspäckad dag igår med en Ranelid med feeling, drags, den tuffa frisören Böddi, Limhamnsbomber och vinstregn. (Själv vann jag 8 fina Ittalaglas.) Det var fantastiskt att få träffa massa personer som man tror man känner men aldrig träffat. Creando, Emschen, Tindy och Någons fru, för att nämna några. Jag är dock skitledsen för att jag inte träffade Sahra, fast jag letade hela dagen och kvällen. Tillslut bestämde jag mig för en kvinna som jag såg ut så som jag trodde att Sahra såg ut och så pratade jag med henne istället. Hon hette Carina och ställde glatt upp på att vara ersättare.

Efter kvällsombyte så drog jag till den omtalade Böddis salong för lite vinhäng. Där fick jag också chansen att klämma lite på Silkesapan och gå runt med honom och kolla lite på shampon och sådant. Silkesapan visste ett och annat om saken så jag lärde mig lite nytt.

Väl på middagen hamnade jag vid ett superbra bord och vi hade vansinnigt trevligt resten av kvällen.
Lärde känna Katarina-Tvillingmamman och förälskade mig handlöst. Herregud vad hon är rolig. Jag älskar henne. Jag gört. Jag tänker sno henne och tvinga henne att bo hemma hos mig. Sitta där och dra gamla vitsar.
Så vi drack Tequila med Svåra Lena och Matilda. Det kändes som en bra idé. Lite 1998 sådär.
Förutom Katarina så är jag även svårt kär i Emschen, Tindy och Made by Mary. Jag vill umgås varje DAG nu. Och så går inte det. Det var synd om Tindy så vi  fixade en present till henne som hon kommer få mycket användning för.

Lite ovärdig kareoke på detta och lite fler drinkar så var kvällen komplett och slutligen också över.

Kommer visa fler bilder och innehållet i de fantastiska Goodiebagsen när jag kommer hem igen.
Hem till Peppe och till en Spigg som enligt sin far har hela maggen full med hallonpaj.
Sådana Spiggar är de bästa.

Tack Någons Fru för ett svinroligt event.

Ranelid orerade och var både charmig och underhållande. Och svårstoppad
Och hade tuffa tighta brallor

I Pausen bjöds på Limhamnsbomber.
Smarro

Emma och Katarina. 
Världens roligaste. 

God mat. Fri tillgång till vitt bröd= Mycket bra.

Som att kastas 12 år tillbaka i tiden.
Funkade lika bra nu som då som partystämningshöjare.

Systerligt delad 

lördag 11 februari 2012

Välkommen till Malmö?

Nu har jag checkat in i mitt lilla rum. Det luktar häst. Inte på ett jättenegativt sätt, jag gillar ju hästar och sådant. Men jag kastades liksom tillbaka till barndomens ridskola och till rummet där man hämtade sadlar och träns. ( hette det träns?) Vet dock inte om jag känner mig så välkommen till Stan direkthaha. Min bror körde in mig och det första jag möttes av när jag steg ur bilen var en skum typ som ropade Fuck you!!!åt mig. Han kände nog Göteborgslukt lång väg.Oväntat men ändå humor. Nu skall jag försöka kladda på lite smink jag.

fredag 10 februari 2012

På väg

Äntligen på tåget. Synd bara att väskan är så förbannat stor att det inte fanns någon som kände en minsta lust att hjälpa mig lyfta upp den på hyllan. Känns sådär att lämna den svinlångt bort men nu har jag fått två snälla damer att vakta den till Varberg iaf. Men det är ju typ nästa station och sen vete katten. Får väl sitta i mittgången istället. Vill helst inte riskera att mista min dator och gå på eventet spanxlös och i nersnorad klänning ( spiggsnor inte mitt nej.) Kom iväg i tillräckligt god tid för att hinna smörja kråset med en cupcake från espressohouse. Förutom den uppenbara nackdelen att de är supersmå så var det en hit. Hallon/lakrits. Mkt bra kombi. Nu ska jag fajta åkasjukan och lyssna på sommarpratarpodcasts.

Att kunna andas känns lite 2008 på något sätt

Bild: houdi.se
Packningskaos råder för tillfället.
Jag har släpat fram min största resväska av storlek vindsförråd, eftersom jag med gnällig bebis omöjligt kunnat välja vad jag ska ta med för kläder, än mindre prova. Så jag tog med, ja typ allt faktiskt.
Spanxen är med såklart. De hann jag prova iaf och visst drar de in lite grann, absolut, men inte i närheten av tillräckligt. Men med en extra gördeltrosa utanpå så kunde jag säga hej till en midja jag inte sett på länge. Kanske jag går all in och även slänger på en control top strumpbyxa över alltihop. Hej smal!
Man blev liksom alldeles hård av alla oflexibla underkläder. Det var inte direkt obekvämt men tungandat på något vis. MEN vi skall vara glada att vi är kvinnor av idag och inte några hovdamer på Versailles. Jag anar att de hade det värre. Jag har sett bilder som tyder på det.

Från det ena till det andra så fick vi alla svar idag på Spiggens allergiprover. De visade endast på en patetisk överorolig mamma samt på kärnfrisk bebis om än med smal figur och god ämnesomsättning.

På de goda nyheterna tar vi helg och reser till Malmö lite grann.

torsdag 9 februari 2012

Pimp up my feet.Alltså. Fin utdelning på paketfronten de senaste dagarna.
Igår snarre från Bex och idag ett superfint paket från Tindy. Hon är galen. Helt.

Hon hade någon tävling Tindy. I Annika-humor. Och jag vann konstigt nog första pris.
Vet inte hur många tävlande det var men jag antar att det var massvis.

Sjukt fina stickade myssockar fick jag. Ni vet sådana med sula. Sådana som är varma men samtidigt snabba.

Tack snälla du. Det är ju apkallt i vår lägenhet. Så nu klarar jag nog resten av vintern och slipper amputera.

Passar extra bra till snygga mysisar.


Dessutom fick Peter ett par Spanx på posten. Samt fina erbjudanden på E-bay om andra stödjande damunderkläder som han kan tänkas behöva och vilja ha.
Undrar om jag kan få låna dem på lördag. Han ska ju ändå bara vara hemma med Spiggen liksom.


Morgonens expriment

Jag ska ju ner till Malmö redan i morgon. Jag ska inkvartera mig hos min bror och hans tjejer, ( Obs.endast 1 fru och tre döttrar. Inte massa random tjejer) fredag till lördag.
Jag tänkte ha med mig något smarrigt och har därför bakat godismuffins som jag vet att töserna gillar. Man vill ju gärna vara populär.
Dock har jag bakat glutenfria och det tycker jag är läskigt. Inte bara för att mjölet man använder har samma färg och konsistens som min enzympeeling till nyllet, utan för att allt också kan gå himla fel om man inte är uppmärksam under hela processen, från organisering av bak genom köp av ingredienser till bak och pynt av färdig kaka. Koncentration under så lång tid är inte min melodi. Jag vill gärna freestyla och då kan det vara kört. När man har köpt glutenmjöl, läst på alla förpackningar på pynt och sådant så kan det alltså ändå hända att jag snurrar till det vid någon station. Idag tyckte jag t.ex det var smart att köpa choklad med digestive i för att hacka ner i kakorna.
Jag kom på mig som tur var. (och fick en hel chokladkaka över till annat. Läs: mig) Det hade varit snyggt annars. Hoppsan, nä men oj...sorry girls.Det var visst kex i de här. Då blev det visst fler till faster. Så kan det gå. Men det finns morötter i kylen såg jag. Grönt är skönt.

Det är ondska i sin renaste form.

Garanterat ofarliga. 

Saker som förändras

Saker man hittar i dojan före man har barn:Och efter:


En magnet i form av en surfingbräda med Margemotiv.

Otippat.