lördag 7 januari 2012

Ut med det gamla

Jag har en sådan otrolig  lust att rensa. Min dröm är att någon ska komma och barnvakta Spiggen så jag får rensa,rensa, rensa. Tills hela mitt liv är uppstyrt. I garderoben, bland papper, i skåpen, i skafferiet. Jag vill slänga massa saker, tvätta allt vi har och ställa allt i alfabetisk ordning. Jag har börjat med julsakerna nu. Ut ska de. Och bebisleksakerna och för små bebiskläder. Väck, väck, väck. Min plan är att ägna hela veckan åt att putsa, rensa och slänga. Sedan på fredag skall jag köpa nya snittblommor, ny tvål till badrummet och sedan skall jag bara njuta av allt som är organiserat och rent.

Jag skippar bild idag! Så cleant vill jag har det.
Se bara vitt vitt vitt.Snyggt och prydligt!!!

7 kommentarer:

 1. Det är bra. Behåll den känslan i minnet, sinnet whatever. Jag kommer vara brutalt ärlig nu. It will never gonna happen in reality. Du har barn. Say no more. Vänta bara tills han börjar på förskola. När han släpar med sig ton av stenar, pinnar, teckningar, projekt, pyssel osv därifrån. Och när tiden inte räcker till på förskolan pysslas och fixas det hemma. Det klipps miniatyrpappersbitar. Det tas hål med hålslaget och så öppnas botten och man har konfetti in da house. Det tejpas. Överallt. Papper, kylskåp, kläder, dockor, leksaker. Allt tejpas. Och klipps. Jag köper snygg förvaring. Korgar, påsar, lådor, boxar. Intentionen är att allt ska stoppas in i någon förvaring när det är klart. Men det är aldrig klart. Det pågår ständigt. Pysslandet. Lekandet. Jag tror att man får sparka ut dem när de är 18. De blir myndiga då. Så fixa barnvakt. Åk iväg till något avksalat, rent svindyrt boutiquehotel och ligg och njut för helskotta. Annars kommer ni gå bananas på röran som ni kommer leva i de närmaste 17 åren.

  SvaraRadera
 2. Jag håller också på helt maniskt här hemma! Ut med det gamla och in med det nya... och allt det där! Kram

  SvaraRadera
 3. Garvar läppen av mig åt Sahras kommentar, samt nickar instämmande under tiden!
  Men det är en skön tanke, med att allt ska vara ordning och reda och organiserat och allt det där. Och vissa supermänniskor verkar klara av det utan att dö utmattnings-döden. Kanske är du en av dem :)

  SvaraRadera
 4. Sahra: Det är låååångt tills Spiggen börjar på dagis. Jag tar det då.
  Jag vet vad det innebär och jag är verkligen ingen perfektionist. Men nu är en enda röra på allt. vi har tusan ingen förvaring ALLS

  SvaraRadera
 5. Jag skrattar ihjäl mig åt Sahras kommentar. Skitkul skrivet! :)

  MEEN...

  ...ähum, nu ska en sann pedant tala:
  Det gååår att ha det ordnat och snyggt även med barn. Jag lovar. Men det krävs grundordning, var sak har en plats, massor med DOLD förvaring, och hyfsat dresserade ungar. Klart att mina ungar får dra fram och leka och pyssla och allt. MEN när de är klara för dagen får de också plocka undan och lägga saker där de hör hemma. Färdiga alster har också sin plats. Det har faktiskt funkat bra. Även i dagisåldern. Bara som en liten motvikt till dem som har helt andra erfarenheter. :) :)
  Kramar Kicki

  SvaraRadera
 6. Känner igen känslan. Det där att man vill att det ska bli nytt, fräscht och välorganiserat. Så det kommer bli lugn och ro i hjärtat.

  SvaraRadera
 7. Vi skaffade barnvakt igår så vi skulle få tid att städa, rensa och organisera. Och så skulle vi baka bullar och göra dubbel sats vaniljsås också, bara i förbifarten. När barnvaktandet var slut var köket uppochnervänt och vi hade två vidbrända kastruller som jag fick ägna dagens förmiddag åt att skrubba med svinto. Resten av lägenheten var minst lika stökig som innan. Nästa gång ska ribban ligga lägre, det lovar jag.

  SvaraRadera