torsdag 26 januari 2012

Det här är gott minsann

Det här förstår ni, är en förstklassig efterrätt som min pappa brukade muta oss med ibland. Fast i mindre glas vill jag minnas. Det är helt enkelt äggvita som är vispad hårt och sedan tillsätter man gulan och socker.
Det här bälgar jag i mig när jag vill vara lite nyttig (Tja allt är ju  relativt men om man jämför med en dubbelnougat så) men ändå vill slippa sockerbristhuvudvärken. Peter tycker att det är lite onaskeligt att jag käkar äggen råa så, men jag tycker det är gött jag.

Skål pappa för en gammal klassiker!

8 kommentarer:

 1. Mmm äggtoddy, det var inte igår!

  SvaraRadera
 2. Har glömt bort att detta ens existerar. Tänk vad mycket nyttigheter det är i ägg och vad glad man blir av lite socker. Perfekt kombo // J

  SvaraRadera
 3. Oooh. Tveksam. Är det verkligen gott?

  SvaraRadera
 4. Ha ha, vilka minnen som väcks. Precis så gjorde min pappa också. Äggtoddy kallade han det! Vill minnas att det var gott... men jag är tveksam ändå.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Toddy:))) Min pappa gjorde detta med, när jag var liten gillade jag det..vill jag minnas..men har inte provat på flera år..:)) kram:)

  SvaraRadera
 6. Å det där är jag också uppväxt med! Men jag tror att min far (måste vara en pappa-grej att döma av alla kommentarer) vispade ihop hela ägget på samma gång tillsammans med socker. Måste fråga honom...

  Jag minns att jag tyckte det var jättegott, och jag har funderat på att göra det själv också, men tyckt det känns lite läbbigt med de råa äggen.
  Men å andra sidan... jag slickar ju sockerkaksskålen och käkar semifreddo och gubbröra utan att blinka, och det är väl eg ingen skillnad :)

  SvaraRadera
 7. Låter som Kicki-smak definitivt :)
  Kramar Kicki

  SvaraRadera
 8. Just det, äggtoddy! En riktig barndomsklassiker. :-)

  SvaraRadera