tisdag 17 januari 2012

Önskas hyra: en sexårig pojke.

Idag var jag och fikade med en kompis och hennes bebbe som är nästan jämngammal med Spiggeriet. Dagen till ära hade hon även en sexårig pojke med sig. Alltså ingen random unge utan hennes systerson som är en darling över alla darlings. Han gjorde det fullständigt klart för mig vad som saknas i mitt liv. Och i Spiggens liv, inte minst. För han underhöll dessa små liven på ett sätt som jag med bästa vilja aldrig någonsin skulle klara av. Lekte och tog hand om och var på alla sätt helt fantastisk. Spiggen hade så roligt så det inte var sant och behövde inte mig för en sekund. Han fick en ny idol helt enkelt. En stor, fräck kille som ville leka med HONOM. Det har aldrig hänt förut. Spiggen kastar alltid längtansfulla blickar efter de lite större barnen när vi är någonstans men som lekkamrat för en 6-7 åring står en ettåring inte alltid sådär svinhögt i kurs direkt.

Så nu dagdrömmer jag om att en sexåring flyttar in hit dagtid mellan ja, säg nio och fem. Leker med Spiggen och lär honom äta med sked. Berättar att mat skall vara på tallriken och inte i en vid båge genom luften. Att dammsugaren är en fräck grej och att den är superlätt att använda.
Under tiden sitter jag i soffan med en god bok och fötterna på bordet. Kanske trollar grabbarna fram en drink också till mamma. Man vet aldrig. Och så en liten skål jordnötter till det.

I min dagdröm leker livet.

Alltid tråkigt när det växer HTHflaskor från axeln.

9 kommentarer:

 1. Jag förstår lyckan. Du som är rekryterare, kan inte det vara något att haka på. Rekrytera små väluppfostrade leksugna sexåringar som underhåller ens betydligt yngre avkomma. Kan ju bli big business

  SvaraRadera
 2. Jamenvisst! Så är det. Så du fattar ju vilken barnlek det blir om ni skaffar syskon till Spiggen. Barnvakten klar :)
  Kramar Kicki

  SvaraRadera
 3. Ny här … och hahaha, kul läsning. :)
  Min sexåring har sina fina stunder med sin lillebror på två år, visst. Men det finns en hemlighet med sexåringar och det är att åldern kallas för den tidiga tonåren. Mycket som händer! Timmar av gnäll, skäll, kommandon, frågor och långa utdragna maaammaaaaaaaa får jag ta emot dagligdags. (Tur att jag älskar honom.)
  Men fortsätt du att drömma. ;)

  SvaraRadera
 4. Haha, du vet... du kommer att ha en 6-åring sen och det är ingen barnlek kan jag säga ;) Kallas inte lilla tonåren för intet.
  Men visst, till låns sådär som pluttis-underhållare, det kan jag förstå att det känns lockande :)

  SvaraRadera
 5. (Du har en award att hämta inne hos mig, om du vill ha den. Förstår ju att det kan bli för mycket av det goda ;))

  SvaraRadera
 6. Ha, ha! Jo, men så borde alla föräldrar ha det...

  SvaraRadera
 7. Ja men jösses. Man bara hatar ju när det växer HTHflaskor från kroppen. Man känner sig liksom.. Obekväm.

  SvaraRadera
 8. Spiggen alltså. Så jävla söt unge.

  SvaraRadera
 9. Någons fru: Ah, han är ok.

  SvaraRadera