söndag 20 januari 2013

Spiggen goes bananas

Söndag kväll och tid att släppa ner axlarna. Vi har haft mamma och pappa här i helgen då vi alla var hembjudna hem till Peters föräldrar på lördagsmiddag. Där fick vi löjromen vi var lovade förra helgen, då vi blev sjuka, och massa annat gott. Spiggen var eld och lågor då så gott som alla favoritpersoner var samlade på ett ställe. Hur bra kan man ha det liksom? Han snaskade räkcanapéer, cremé brüle och After Eight som om det inte fanns någon morgondag. Den ungen.


Efter mormor och morfar åkt igen i morse så har han varit speedad som en Jim Carrey på amfetamin. Peter har dessutom blivit sjuk så det har varit sin ömma moder han prövat oavbrutet denna dag. Bland annat hade vi en bananincident på Willys som var obekväm och enligt mig också en smula onödig. Spiggen tjatade till sig banan. Han var tydligen mycket hungrig och när jag sa att han kanske kunde vänta tills vi kom hem så började han äta på en med skal och allt, så då fick han ju som han ville. Som han ju oftast får eftersom jag är en vek människa. Lugnet var tillbaka tills Spiggen av okänd anledning blev förbannad i kassakön och tog sin halvätna banan som vid detta laget var ganska läskig, slängde den rakt på en kille i kön och lyckades med bananens bana besudla både hans byxor, varor i korgen och slutligen hans sko. Offret; ung, trendig och absolut utan barn var tillkämpat lugn och positiv och lyckades till min beundran till och med krysta fram ett litet skratt som absolut inte nådde upp till ögonen. Det var "okej" påstod han, antagligen för att han såg att att min ansiktsfärg var sjukligt röd på gränsen till lila. Byxorna såg dyra ut och så även skorna. Jag tyckte det var pinsamt jag.

Ikväll väntar vanligt söndagsfix som tyvärr alltid inkluderar nagelmålning. Min hatsyssla nummer ett. Sjukt tråkigt. Men efter en vecka så ser jag ganska skabbig ut om våfflorna så att låta bli är inget alternativ. Och så blir det Homeland. Vår nya serie att vara såld på.
Blir nog bra det här till slut.


Mamma och pappa kom med lite blommor.
Idag hade jag dessutom förtjänat en tapperhetsmedalj.3 kommentarer:

 1. Hälsa spiggen att jag gärna hade varit med när han kastade banan, fantastiskt roligt! Kram Martina

  SvaraRadera
 2. Jag också. Jätteroligt! Kanske tur att han inte hade barn, då hade han ju vetat att bananfläckar är alla fläckars värsting. Fin bild förresten:-)/Anna

  SvaraRadera
 3. Fantastisk. Ler så jeg gråter.
  Du har universets morsomste blogg!!!!
  Sender en tapperhetsmedalje til både deg og bananofferet:-)))
  Lise

  SvaraRadera