onsdag 2 januari 2013

Jag har det svårt

Jag sitter fast i mitt livs svåraste projekt känns det som. Jag ligger sömnlös. Har det jobbigt.
Jag drar på allt för stora växlar och är övertygad om att sånt här är för smartare människor.

Ja jag ska alltså välja utseende och material till trycksakerna till bröllopet. Very important. Känns det som nu.
Vi hade lite lätt och ledigt budgeterat en sisådär 1000 spänn för rubbet. Inbjudningar, kyrkhäften, program. Alltihop. Vilken dåre lägger ner mer än så? skrockade vi nöjt och surfade in på Calligraphen för att få oss vår livs näst största prischock. (Den största var när vi fick reda på vad det kostar att lägga ut en födelseannons i Göteborgsposten...Jag är fortfarande upprörd) Inte för att det är det dyraste vi någonsin köpt förstås. Inte en sådan prischock...utan när man är övertygad om att normalpriserna ligger på en femtedel av vad man själv tänkt. (Och redan tyckt var ganska dyrt)

Well. Så då tänkte jag att jag gör eländet själv. Klipper och klistrar och sånt som jag varken har tid till är bra på eller tycker är särskilt roligt. Jag fann den superfina butiken "Rum för papper" i Victoriapassagen och insåg att om jag skulle göra dem själv så skulle jag lägga ut 400 kronor mer än om vi beställer dem.
Känns ju rimligt.

Och vill man slänga lite bensin på ångestelden kan man ju alltid ta en lov inne på Pinterest och få nya uppslag. Kanske kan jag sticka inbjudningskorten? Eller något Origamitjosan...en liten uppfällningsbar kyrka i papper..komplett med handmålade takmålningar, krucifix och fungerande klockspel?

Så nu vet jag inte. Jag vet ingenting.Om något. Är helt lost och på micket, micket dåligt humör. Ja jag fattar ju att jag kan köpa andra kort och det är ju också det jag ska göra men var och hur och på vilket sätt känns oöverstigligt. Jag vältrar mig i mitt I-landsproblem. Ingen kan ha det svårare. Än jag.

Vin vill jag ha känner jag. Ja gärna lite vin.
5 kommentarer:

 1. Jag känner din ångest kvinna.
  Jag gjorde till slut våra själv. Mycket enkla men estetiska. Snyggopapper, snyggoband runt viket och en bild av kyrkan. Tecknad. Snygg font. Font är viktigt. Man får ju stor ångestklump av alla val
  Kram

  SvaraRadera
 2. Vi gjorde också våra själva och de var mycket enkla: En stämpel "Vi ska gifta oss", ett rosa hjärta klistrat på framsidan. Inuti grått påklistrat papper och sedan rosa papper med inbjudningstexten, klippt med en "taggig" sax (finns att köpa på Panduro med olika mönster).

  Det blev faktiskt väldigt fint! Sen hade ju vi ett litet bröllop med totalt 10 familjer så det var rätt lugnt för oss.

  Jag vet att det är lätt att säga, men tänk på att det är helheten som ska bli bra. När du väl släppt detaljerna så kommer du aldrig tänka på dem! :)

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Jag kan göra din inbjudningskort! Jag ska upp till Götelaborg i mars. :)

  Kram

  SvaraRadera
 4. I feel your pain. Hur kan lite papper vara så jäklans dyrt? Samtidigt var det cirka det enda vi överskred vår budget med pga av att jag faktiskt tyckte att inbjudan var viktig PÅ RIKTIGT. Det var det kanske inte egentligen. Cirka allt som har med bröllop att göra är overkligt dyrt.

  Jag vill ha en stickad inbjudan tack. Vi hade så många pinsamma idéer, vi skulle göra en video, sen skulle vi printa inbjudan på ballonger, sen skulle vi trycka dem på gamla lp-skivor osv.... Det kommer att bli jättebra hur som kompis. Lovar. puss Helena

  SvaraRadera
 5. Grattis till bröllop!
  Fick mig en chock jag med och satte nästan kaffet i halsen när jag surfade in på Calligraphen!!!
  Jag bestämde mig för att göra egna, och ja jag blev nöjd, riktigt nöjd!
  Värre var det med festhäftena, vet inte hur många timmar jag spenderade framför datan för att få ihop dem! Sidorna skulle ju matcha med varandra på både bak och framsida!
  Bröllopsdagen går så förbannat fort, jag är glad att vi valde ett enkelt bröllop och att alla detaljer inte var det viktigaste för mig!!! Men med ett enkelt bröllop tog det tid i vilket fall!
  Jag hoppade födelseannons i GP, för ja det var dyrt så vi tog den lokala tidningen, där var det gratis! Haha

  Lycka till med bröllopsplanerna
  Sandrab

  SvaraRadera