söndag 6 januari 2013

Nattning och sånt.

Spiggen, detta ljuvliga barn, har varit en lyxunge på sista tiden. Läggning som tar tjugo sekunder efter han landat i sängen klockan sju och i morse öppnade han inte sina blå förrän tjugo i nio!
Så trots att vi satt uppe till ingabarn-sent och kollade på en ny serie; "Suits" som vi är sålda på så kunde vi vakna utan bomull i huvudet.

Spiggens läggningsritual är min favoritstund på dagen och inget jag missar i första taget.
Eftersom vi är Anna Wahlgrendiggare så har vi inga stillsamma procedurer med dämpad belysning och saga utan vi kör på "Skrattet till Godnattet" som har funkat bra redan från början. Så fullt tjo och tjim och kittel och bus tills Spiggen skrattar så han kiknar och nästan ber om att få lägga sig.
Och då får han det..efter en sista liten tittutlek. Alla nöjda.

Ikväll blir det fler "Kostym"avsnitt och packning av dagisväska. Det kommer bli toppen för Spiggen att få komma tillbaka till dagis och få umgås med lite roligare personer på dagarna.
Han är galet rastlös nu när han har varit hemma med två dönickar alldeles för länge och behöver folk omkring sig, både barn och vuxna, som faktiskt tycker om att leka.
Förskolepedagoger i allmänhet är mina idoler och Spiggens är stöpta i guld hela bunten.

I morgon är det förövrigt jag som travar till brudbutiken och köper klänningen som jag skrev om igår. Efter sju Åhh-rop av sju möjliga så förklarar jag ärendet avslutat. Första försöket eller inte. I have found my dress. Bara nu ingen köpte den i lördags eftermiddag. Då blir jag sanslöst trött. Och lite sur.

Pussar på halsen är en gammal sköjklassisker.
Sorry för suddig bild men motivet var synnerligen svårfotat och osamarbetsvilligt.

2 kommentarer:

 1. Vilken alldeles ljuvlig nattningsrutin! Vi har inte heller så där att det ska smygas eller släckas ner men så där härligt har vi det sällan till nattningen. Ska nog börja med det för våra själars skull!
  Håller tummar och tår för att klänningen inte är såld!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Ja det är ingen dum idé.
  Mysigt och idel bra stämning.
  Tack för tumhållning. Det behövs.
  Kram

  SvaraRadera