måndag 21 januari 2013

Annorlunda karriärval

Det är fullständig idioti och sitta uppe en söndagkväll och kolla på alldeles för många avsnitt av "Homeland". Inte bara blev antalet sovtimmar knappt. Jag också jobbat för fullt med att motverka terrorism hela natten. Avlyssnat än den enda än den andra. Då vaknar man liksom extra trött.
Kallt är det också här i Götet. -4 grader. Men i någon vädertjänst vi har så mäts inte bara hur kallt det faktiskt är utan också hur kallt det "känns". Idag kändes det som-10 tydligen. En mycket intressant företeelse anser jag, för vem bestämmer det liksom? Hade man frågat mig så hade jag sagt att det kändes som kanske -7, men det verkar ingen bry sig om att lägga upp på någon vädervetarsida.
Personen som blir anlitad att uttala sig kanske har ett extra pålitligt skinn och har på de grunderna blivit rekryterad för ändamålet. Men finns det en i varje stad då? En köldkännare? Hur hittar de dessa personer undrar jag? Har aldrig sett en annons. Använder de rekryteringsföretag? Är det en heltidstjänst eller ett extraknäck?
Jag vill veta ALLT om detta känner jag.


2 kommentarer:

  1. http://www.smhi.se/kunskapsbanken/meteorologi/upplevd-temperatur-1.4613

    SvaraRadera
  2. http://sv.wikipedia.org/wiki/Vindavkylning

    SvaraRadera