måndag 7 november 2011

Dagens Kajsa Warg

Vad har jag gjort för snällheter idag då?
Jo, jag tappade inte humöret en enda gång på BVC och dessutom lagade jag mat till Peter.
Det låter kanske inte som jordens uppoffringar men jag lagar ju nästan aldrig mat. (Om man inte räknar typ varma mackor) så Peter hamnade i chock och ligger fortfarande under en varm filt och darrar.

Det blev en Rigatonipastarätt med salami och det blev faktiskt riktigt gott. Jag bjöd dessutom upp till dans ordentligt och fixade ihop en förrätt av en gammal avocadohalva med skagenröra + vitlöksbröd till. Ja, det var kanske nytt och fräscht 1991 men som sagt..bara själva handlingen kändes väldigt 2012. (då mitt nya liv börjar)

Jag tänkte naturligtvis fota hela spektaklet och locka er till matlagning med trevliga inbjudande matbilder. Tyvärr såg det inte mycket ut för världen när jag lagt upp det och på bild blev det ännu värre. Men jag har snott en bild på hur det skulle kunna se ut i de bästa av världar och eftersom ni förmodligen är lite bättre personer än jag, så blir det säkert exakt som på bilden när ni gör det.

Här kommer receptet i alla fall. För det var klart ätbart. Peter tyckte det var dögott han. Dessutom går det fasligt fort att göra.

Pasta "Man tager vad man haver"
2 personer

Ingredienser:

Rigatonipasta
Alltså man kan ju ta vilken pasta som helst, men denna är extra trevlig tycker jag
1 gul lök.
Hade jag varit som ni så skulle jag ta charlottenlök istället. Hade jag haft det så hade jag gjort det, men...ja se rubriken
Vitlök
Så mycket som era magar pallar. I vårt fall -alldeles för lite
Salamikorv
Vi hade en stark variant eftersom vi är rätt tuffa (Och för att den var kvar från i lördags eftersom jag tyckte den var för stark)
1 burk creme fraiche
Om du har så välj en som inte passerat datumgränsen. Vår var 3 dagar gammal men si det gjorde inte så mycket. Men om jag fått VÄLJA så....
Typ en halv burk Röd Pesto
En skvätt Tomatpure
Matlagningsvin.
Vårt var lite härsket märkte jag sedan..inte bra. Fick balansera upp med socker för det blev surt och jävligt. Ta färskt...om du har, annars hoppa det.
Socker
Om du också bara har härsket svinsurt vin hemma men ändå vill ha med det för en mer autentisk känsla.
Lite mjölk att späda med
Färsk Basilika
Oliver
Parmesan
Jag hade någon cheapcharlie-variant. Men det gick bra.
Svartpeppar

Gör så här:

Koka pastan
Hacka lök och vitlök och fräs i smör eller vad du har.
Släng i korv
Blanda i creme fraichen, peston, tomatpuren och vinet. (och sockret eventuellt då)
Blanda.
Strimla basilika och häv ner.
Blanda.
Späd med lite mjölk.
Dags för oliverna.
Riv massa parmesan i.
Blanda i den färdigkokta pastan.

Servera lättimponerad vän. Pynta för säkerhets skull med basilikakvist.


Så här såg det alltså inte ut.

Bild lånad från www.foodnetwork.com

7 kommentarer:

  1. Så gott det ser ut.
    Undrar nu vad jag har gjort för snällt...? Hmmm... Jo, nu vet jag ju:)
    Jag har helt utan klagan och hån, tagit hand om min otroligt sjuke make (han är förkyld, som du förstår). Han har fått mat och kaffe och en massa frågor om hur han mår och så...kombinerat med medlidande blickar. DET är uppoffring i min värld :)
    Kramar Kicki

    SvaraRadera
  2. Ojoj! Vad bra du är!!! En annan kör varma mackor all the way. Fast ibland gör jag i och för sig en avstickare med "hemmagjorda" hamburgare! Det är mina två paradrätter! Haha!

    Kram

    SvaraRadera
  3. Det låter riktigt gott! Man behöver alltid tips på enkla recept så jag tackar och tar emot!

    SvaraRadera
  4. Haha, du är la för rolig!! Sadla om och skriv en egen Annika-kokbok vet´ja!

    SvaraRadera
  5. Det var ett av de roligare recepten jag kommit över :) Och gott lät det ju också! Bortsett från den där gamla creme fraichen då ;)

    SvaraRadera
  6. Hahaha alltså ååå! Du är så rolig!

    Bilden såg väldigt smaskig ut, men jag tror nog att det blev hyfsat IRL också.

    Värm på lite varma mackor och bränn nått på spisen så ska du se att han vaknar upp ur chocken ;)

    SvaraRadera