lördag 26 november 2011

Här julas det vidare

Här händer det grejer förstår ni.

Jag har pyntat klart köksfönstret. Hängt upp julgardin och allt. Köpt amaryllis, tänt lyktor och fäst röda sidenband i pepparkakorna.
Anser mig själv vara ett rekorderligt fruntimmer.

A men jag veet att jag syns i fönstret likt en sämre blocketannons, men nu blev det så.

Nu bakar jag lussekatter a la Någons fru. "Va? är det inget socker i degen utbrast jag och kände mig nyttig samtidigt som jag skopade dl efter dl med sirap. Hälsobullar. Det är vad detta är! Ni vet sådana där som man bränner fler kalorier genom att tugga än vad det är i dem.
Det sista kan bli sant dock för de jäser lite dåligt tycker jag. Det är oroväckande. Så vi får väl se om det blir några små stenhårda katter på plåten till slut. Fruns såg fluffiga värre ut tyckte jag men det kan ju ha varit lussekattsfotomodeller som blivit inringda för dagen. Hon har ju kontakter, frun.


Något annat som är juligt värre är att jag moffade första julmarsipangrisen idag.
Den första av många.God lördagskväll på er!

4 kommentarer:

 1. Lussekattsfotomodell. Hahaha Hur kul som helst!

  Blev dom så där goda och fluffiga även dagen efter baket? Jag vill också kunna baka lussekatter.

  SvaraRadera
 2. Emschen: Nja, vilka hembakta bullar är det? Jag fryser alltid in allt (som jag inte äter upp direkt) omedelbart efter att jag bakat. När de tinat så blir de nästan så fluffiga som vid nybakat. RIKTIGT samma känsla ¨får man aldrig.
  Klart du kan baka lussekatter!!!

  SvaraRadera
 3. Bakade efer fruns recept och de blev ju såååå goda. Men jag tror att de har fortsatt sin jäsning i min kropp för jag kännerm ig ovanligt fluffig och stor och degig. /Sahra

  SvaraRadera
 4. Sahra: ja visst blev de! jag tillsatte en extra påse saffran bara eftersom jag ofta tycker saffranssmaken blir lite för svag.

  SvaraRadera