onsdag 3 juli 2013

Utnyttja tiden.

Ibland roar Peter och jag oss med att fundera på vad vi egentligen gjorde med all tid innan Spiggen gjorde entré med buller och bång. Då vi hade oceaner av tid och ändlös frihet att resa, hänga med kompisar, sova på morgonen och göra spontana, helt crazy saker som att sticka ut och äta på kvällen eller på sommartid, kanske till och med bada.

Vi har haft tre kvällar nu utan Spiggisen, som är hos mormor och morfar. Vi hade storslagna planer för dessa lediga kvällar. Vi skulle gå ut, kanske gå på bio och verkligen ta vara på tiden och på varandra.

Vad har vi gjort...tja. Vi var ute och drack lite vin, det var vi faktiskt. Men sedan har vi bara passat på att jobba extra länge och resten av tiden har vi dönickat i soffan och kollat avsnitt efter avsnitt på Sons of Anarchy. Ungefär det vi alltid gör med andra ord.

Och då kom jag på att det var typ det vi ägnade tiden åt även innan Spiggen.
Jobbade sent och kollade DVD-boxar.

Vi kastade bort tid, som man gör och som vi fortfarande gör. Då skyllde vi på att det var jobbet som tog all tid och energi och nu finns många våra ursäkter i en guldlockig Spiggonge. Och i andra saker också naturligtvis. Som man hittar på för att slippa ta sig i kragen och hitta på något som är mer värt än att kolla TV och surfa Pinterest.

Jag skall bli bättre på att utnyttja tiden.
Nästa vecka typ ska jag skaffa ett liv. Deal? Då hinner jag se klart säsongen på Sons bara...


Lite mindre tid. Mycket mera kärlek.


6 kommentarer:

 1. Måste det vara att kasta bort sitt liv att inte ha saker inplanerade hela tiden, utan istället jobba extra och kika på DVD-boxar? Jag tycker det låter ganska lyxigt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja egentligen har du rätt. Det ÄR ganska lyxigt..men eftersom vi har en onge som sover så kan vi göra detta varje kväll. (Vilket iofs är dubbeltmegalyxigt) Lite så menar jag.

   Radera
 2. Här är det också barnledigt, hela veckan faktiskt. Vet du vad vi har tagit oss tid till? Att göra precis samma saker som när barnen är hemma fast utan att bli avbrutna. Vi har funnit glädje i att prata med varandra och kunna vara fokuserade på samtalet och inte ha ett öra på barnen för det är så vi gör annars. Ja också har jag suttit på nya uteplatsen och läst en bok och det känns enormt lyxigt. Fast vi hade också de där planerna på att gå ut och gör saker tillsammans bara vi, det har vi inte gjort. Haha

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Prata med varandra alltså...hm...skall försöka införa det ikväll. Vi får se hur det går.

   Radera
 3. Underskatta aldrig dvd-boxarna. De sätter guldkant på vardagen, tycker jag. En stunds verklghetsflykt kan behövas ibland. Att det sedan tenderar att bli sisådär flera timmars verklighetsflykt för att man inte kan sluta titta är väl, hrmm, ett annat problem :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet. Man kollar tills ögonen ruttnar

   Radera