söndag 9 juni 2013

För allas rätt till sylt

Jag visste inte att det var så galet lätt att koka sylt. Har tänkt på sylt och saftmänniskor som liiite bättre människor. Husliga sådär vet ni. Rekorderliga.
Nu vet jag att det i själva verket är löjligt lätt. Typ som att koka ägg. Kanske visste ni det redan och har säkert hela era skafferier fulla av trevliga syltar (sylter? sylts?...vad sjutton säger man?)
Jallafall. Om ni liksom jag också blivit vilseledda på detta område så kommer här ett recept på hallonsylt. Antagligen kan man göra samma med andra bär. Inte vet jag.

Släng ner hallon i en kastrull. Kanske 500 gram eller så. Jag petade också i urskrapet från en vaniljstång men det gjorde varken till eller från om man ska vara ärlig. Men det kändes piffigt.
Koka upp medan du rör i grytan
Sen kan du röra ner ca 250 gram syltsocker och låta koka i typ 5 min. Smaka av så att det är lagom sött.
Annars tar du i MER.
Sen får sylten svalna och sedan hälls den i en burk.
Jisses så svårt. Man baxnar. Eller inte.

En positiv effekt av syltskapandet är att man känner sig så sjuuuukt redig när man plockar fram den och öser på pannkisarna. Festligt är vad det är.

Knyt rosett runt för extra glamour




2 kommentarer:

  1. Jaha, nu har du avslöjat min hemlighet. Och vad f*n ska jag göra nu då?? va?? :p

    Höhö..det är skönt när man garvar åt sig sjäv iaf..

    Vacker som en dag var du på ditt bröllop, helt fantastisk! Grattis!! <3

    SvaraRadera
  2. Halloj!
    Ramlade in här frân Emma och hennes bilder frân ditt bröllop.Jättefina och gratis i efterskott.
    Och un fick jag mig ett syltrecept och prinsesstârtebeskrivning pâ köpet ocksâ. Det tackar man för.

    Hälsningar
    Yohanna

    SvaraRadera