söndag 23 juni 2013

Mer om bröllopet. Nu kyrkan.

A men det är dags för lite mer bröllopsbilder va? Från kyrkan och festen har jag ju inte visat något än. Så vi börjar med kyrkan förstås så att det blir någon ordning påt.

Vi gifte oss alltså i Hakarps kyrka utanför Huskvarna. En rosa liten fyrkant på landsbygden med de häftigaste takmålningarna jag sett. Där finns också en vacker dopängel som hissas ner från taket för att hålla dopskålen och eftersom jag blev lite bästis och bundis med vaktmästaren, som för övrigt var en av de mysigaste herrar jag träffat, så hissade han ner ängeln då jag fick en idé om att den också kan agera ringbärare. Den fick en ny befattningsbeskrivning helt enkelt. Om den kände sig pressad över sina nya arbetsuppgifter så syntes det åtminstone inte på den utan den verkade mest vara nöjd över sin nya karriär.

Med oss i kyrkan hade vi tagit med frisören. Det var väl fiffigt att han inte bara hade flinka fingrar utan också ett par hyvens lungor.
Så efter intåg till Edith Piafs  dänga "Hymne a l´amour" på orgel så klämde han i med en A capellavariant av "Uti vår hage" Sedan sjöng han också "By your side" med Sade och Lou Reeds fantastiska "Perfect day".
Det var faktiskt magsikt men trots att jag inte kunde hålla lipen borta vid repetitionen eller ens när jag lyssnat på musiken innan så var jag inte alls gråtmild vid själva ceremonin. Peter däremot blev micket, micket snörvlig. Efteråt kastades risgryn och blåstes såpbubblor som sig bör och Spiggen var alldeles till sig av alla bubblor. Men nog snackat. Här kommer ett bildregn. (Emma har tagit alla bilder utan den på Peter och mig utanför kyrkan)

5 kommentarer:

 1. Åh så fina ni är. Vilken makalöst fin klänning. Du är amazing. kram

  SvaraRadera
 2. Åh vilka vackra bilder och vilket underbart vackert bröllopspar! :)

  SvaraRadera
 3. Underbara bilder, ni var så fina! Kram Martina

  SvaraRadera
 4. Jag Ä-L-S-K-A-R din klänning. Så himla vacker!

  SvaraRadera
 5. Å jag vill se ännu mer bilder

  SvaraRadera