lördag 8 juni 2013

Prinsesstårta

Idag fyller min svärmor år och hade önskat sig en prinsesstårta. Det passade ju också extra bra med tanke på Madeleines bröllop som vi naturligtvis satt bänkade framför och åhhade och ojade över brudklänning, Estelle och Chris tårar.

Tårtan var bakad i stort sett från grunden med egna bottnar, hemkokad hallonsylt och vaniljkräm. Jag spacklade den med smörkräm i stället för grädde och den var i mitt tycke den godaste prinsess jag ätit.
Får man säga så? Jadå. Det går bra. Speciellt om jag sedan säger att recept på tårtbottnar och vaniljkräm fann jag hos "Söta saker". Hallonsylten höftade jag ihop av frysta hallon, syltsocker och vaniljstång och smörkrämen fann jag här. Marsipanlock och ros fuskade jag med och köpte klara och de små blommorna på är syrenblommor som ju också är helt ätbara. Så var det mät. Dessutom kan man absolut klaga på marsipankanterna. Om man vill göra sig lite mindre, sådär klädsamt.Spiggen var naturligtvis mycket behjälplig och provåt grädde, smör och vaniljkräm och var stilig värre i sitt huckle. Förklädet kommer från Åhlens.

En annan som var stilig var svärmor, i en superläcker uppsydd klänning i Josef Franktyg. Är det födelsedag så är det liksom.

Även Spiggens farfar var tjusig efter att han offrat sig för att hålla Spiggen på gott humör vid för sen kvällstimma. Spiggen försåg honom med diverse tungt och vasst pynt samt sina fräcka solglasögon och utsåg honom till kvällens tålmodigaste julgran.
"Ta kort fooort" kved farfar som kände smärrrta men lyckades ändå se ut som han tyckte att duktyngder var det nya svarta.

Inte så glad som han såg ut.1 kommentar:

  1. HAhahahahahah. Det roligaste på lenge:)))
    Mvh lise

    SvaraRadera