torsdag 6 juni 2013

Knäckebrödsbak

Igår åkte Peter med Spiggen till landet och jag blev kvar hemma i ett par dagar. Även om det såklart är lite jobbigt att vara i från dem, speciellt som jag var i Stockholm tis till ons så kan jag inte låta bli att njuta av frihetskänslan av att vara ensam hemma. Att kunna göra precis som man vill och ingen väntar, ska ha mat eller behöver byta blöjan.
Jag ägnade kvällen till att baka fröknäckisar enligt mammas recept. De är sjukt goda och man känner sig mycket sund när man knaprar på de där lin och sesamfröna och välkomnar sina välfungerande tarmar.

För er som vill ha det superenkla receptet så kommer det här:

Mammas smalknäckis för glada tarmar

2 dl majsmjöl
½ dl sesamfrön
½ dl solrosfrön
1/4 dl pumpafrön
½ dl olivolja
2½ dl kokande vatten
Flingsalt

Gör så här:
Blanda allt det torra utan saltet.
Jag gjorde fel och bytte mängd på solrosfröna och pumpafröna. Först fick jag ångest men sen så sket jag i det

Häll i Olja och kokande vatten. Bränn dig inte.

Rör ihop allt och klutta ut på bakplåtspapper

För att få ut det tunt så kan du lägga på ytterligare ett pappersark ovanpå och liksom trycka ut det. Eller kavla för sjutton. Varför tänkte jag inte på det? Nästa gång ska jag absolut kavla

När det är tunt och fint så drar du av bakplåtspappret strör över flingsalt och slungar in eländet i ugnen som du satt på 150 grader för en stund sedan.

Grädda i 45 min eller en timme eller nåt där emellan.

Ta ut och bryt  isär.

Ät och känn dig smal.1 kommentar:

 1. Hej!

  Vi har uppmärksammat din blogg tack vare kvaliteten på dina goda recept. Vi skulle bli jätteglada om du ville gå med i Hittarecept.se så att vi kan länka till din blogg.

  Hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från de bästa svenska bloggarna och sajterna. Flera hundra bloggar har redan gått med och dragit nytta av den trafik vi skickar till deras sajter.

  För att gå med behöver du bara följa länken här: hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

  Med vänlig hälsning,

  Emilie
  Hittarecept.se

  SvaraRadera