måndag 12 mars 2012

Äntligen vår

Lugn i stormen. Nu är jag tillbaka. Vi har varit på landet hela helgen och p.g.a. en begravning idag så blev vi borta en extra dag. Min Iphone funkar svindåligt där i glesbygden och något annat internet har jag inte sett röken av. Därav tystnaden som oroat somliga.
Vilket väder!!!Man tror inte det är sant. Jag gick bararmad idag och frös inte nämnvärt. Vår, vår vår!!!
På landet finns sjukt mycket att göra nu på våren och Peter är i sitt esse. Det skall fällas stora träd och staplas massa ved och eldas stora fräcka brasor. Peter älskar att elda. Han blir oerhört glad av det. Det verkar vara någon stenåldersgen som många män bär på. Grilla, flambera,bränna löv i trädgården eller starta en skogsbrand. Olika män, olika uttryck för samma intresse. Spiggen var överlycklig att få hjälpa till i trädgården. han hjälpte farfar att hälla bensin i fräcka maskiner, hjälpte farmor att kratta och sortera löv i oprydliga högar och luntade med pappa. Livet lekte.
9 kommentarer:

 1. Ja men visst är det märkligt, så fort det flammar en liten låga någonstans så ska de vara där och leka. Männen alltså. Elda, grilla etc. Om man skaffar en koleldad dammsugare... då kanske det blir fart även på den delen.
  Kram

  SvaraRadera
 2. ha ha ha , skrattar åt kommentaren från Broman..Så Sant!!
  Och du Annika, fick mig just att längta något sjukt till landet....
  :)) kram kram:)

  SvaraRadera
 3. Där satt den! En gen! Den har min man med - luntagenen - och att känna sig jävligt manlig över att gå runt med motorsågen och såga ner träd och grenar så svetten sprutar. Min son hänger med... Jag och dottern vill hellre fika :-)

  SvaraRadera
 4. Puh! Där är du ju... jag tänkte att om du inte ger något livstecken fån dig idag så måste jag börja leta!

  Härliga bilder!!! Våren är verkligen min favvoårstid.. och hösten. Vår och höst. Våren gör en liksom inte besviken. Vintern och sommaren kan göra en besviken men våren inger hopp och en regnig dag eller två är ok. Likaså med hösten.. om det regnar så är det ok för det är ju ändå höst. Det där funkar inte riktigt med sommar och vintern. Regnar det då så är det o-ok!

  Spigger är en redig pojk... hugger in där det behövs! Bra! Och ja, män gillar att elda... K är likadan!

  Kraaam

  SvaraRadera
 5. Eller så kan han vara som min, brandman :)

  Kramar

  SvaraRadera
 6. Jag håller med männen. Lite eld är aldrig fel.
  Vårlivet blir härligare om man få elda. Blir inte alls samma känsla att slänga löven och kvistarna i en trädgårdstunna...
  Ni verkar ha haft sköna dagar.
  /Paulina

  SvaraRadera
 7. Fina bilder! Kram

  SvaraRadera
 8. Inte det att jag inte unnar dig lite semester, men skönt att du är tillbaka i stan och att ordningen är återställd.. /J

  SvaraRadera
 9. Det börjar tidigt också. Troligen medfött. Sonen ska åka på något scoutigt och det han blev mest eld och lågor över var just.....de skulle göra upp eld.

  SvaraRadera