torsdag 7 februari 2013

Engagemang

Jag har ju skrivit många gånger om att jag vill engagera mig ideellt i barnfrågor men att jag är en alldeles för blödig person som inte ens kan se ett blåmärke på ett kiddo utan att vilja ta till lipen.
Nu har jag funnit något som jag tror kan passa mig. Något som jag kan engagera mig i, göra lite nytta och som förhoppningsvis inte kommer slita hjärtat ur kroppen på mig.
Jag har valt att engagera mig i Mentor.
En ideell organisation som vänder sig till högstadieungdomar som vill ha en vuxen utanför familjen att prata och hänga med. Inte som en psykolog eller extra förälder utan mer som en vuxen vän med lite sunt förnuft och andra referensramar.
Gillar idén supermycket och tror att jag själv också kommer få ut jättemycket av detta.
Tänk bara på alla fräcka popartister, prylar och nya ord som jag snart kommer vara uppdaterad på.
Jag har sådana vansinniga bildningsluckor på de områdena så det kommer mig göra mig gott. En helt ny värld. I min tur så kan jag berätta spännande och overkliga historier om hur det var på medeltiden när jag var fjorton och inte hade internet eller ens en mobiltelefon. Vad som var det nya och tuffaste, tuffa då var reklamradio. Och filmen Clueless. Minns ni den? Den kan jag berätta om.5 kommentarer:

 1. Vilken bra grej! Hoppas det kommer passa dig, Anna

  SvaraRadera
 2. Det kommer att passa dig!! En del elever på skolan där jag jobbar har Mentorer. Lycka till!

  SvaraRadera
 3. Perfekt! Lyckliga tonåring som får dig som mentor!
  Kram
  emschen.se

  SvaraRadera
 4. Vilken bra grej! Jag hänger på! :)

  SvaraRadera