fredag 3 januari 2014

Men vad nu då?

Spiggisen har börjat krångla på nätterna igen. Vi står som frågetecken. Från att varit världens enklaste barn att lägga, bara säga godnatt till, släcka ljuset och gå därifrån så har han nu börjat gå upp efter han lagt sig, gråta på kvällarna och vakna på nätterna. Han kommer in till oss men kan inte somna om utan vrider och vänder sig och håller alla vakna.
Efter att ha varit bortskämda så länge så är detta en chock för oss.
Trött blir man. Påt.
Tips mottages gärna.
3 kommentarer:

 1. - Fråga honom! Ibland kan de själva berätta vad de behöver, så tydligt att man häpnar.

  - Tänk rogivande; varmt bad, mörkt och lugnt, mjölk med honung, kamomillte.

  - Min stora unge har alltid varit lik mig vilket har varit lätt; tex kunde jag fort lista ut att hon tycker om att lyssna på sagor/visor när hon ska sova. Vissa kvällar får jag trycka på repeat flera gånger men poängen är att hon får varva ner i sin egen takt.

  - Om möjligt, vänta tills han själv tar initiativ till att sova några kvällar. Fråga regelbundet, ta på pyjamas i tid och ta det lugnt men se om det hjälper att Spigg får känna att han har kontrollen.

  - Lek säng! Bygg en koja och lägg madrassen i, tälta i vardagsrummet, provsov gästrummet. Om sömn har blivit jobbigt för honom kan det avdramatisera om man gör det till en lek? Alt. han får natta er.


  Ja, lite tankar iaf. Hoppas ni hittar rn väg!

  SvaraRadera
 2. Har bara ett väldigt tråkigt tips, men ändå - härda ut! Det går över! Garanterat! Har han inte haft några problem innan, så kommer detta att blåsa över. Låt honom få sova hos er så mycket han behöver. Tanka trygghet är vad han gör. Och så går det över :)

  SvaraRadera
 3. Tipsen ovan lät mkt vettiga. Jag tänker också att han drömmer, kanske en del mardrömmar som gör att han inte vill somna och inte vill gå och lägga sig. Som första talaren sa, fråga honom så blir det enklare. Och förklara vad som händer när man sover och att avdramatisera som sagt. Gör det inte till ett tvång, självmant är alltid bra. Men som sagt innan, det går ju över även om kvällarna känns många och långa...

  Lycka till!

  SvaraRadera