onsdag 1 januari 2014

Nyår och sånt

Nyårsaftnar/dagar ser onekligen lite annorlunda ut nowadays.
Vi hade en superfin nyår. 8 vuxna, 4 barn och därmed en ljudvolym som ett bättre diskotek.
Men det där nya inslaget av paus för korvmackeätning framför "Bananer i pyjamas" är något nytt och har hittills ingelunda varit en tradition. Inte heller det modesta förtärandet av alkoholhaltiga drycker. Man kan ha roligt utan att dricka som någon sa. (Precis som man kan dricka utan att ha roligt höhö)

Vi hade delat upp matlagningen också. Mycket praktiskt för trött gravid som ändå vill ha kalas.
En gör det ena och en annan gör det andra. Själv gjorde jag efterrätt. En oerhört otjusig creme brulee som såg sjukt skeptisk ut i sin form och som jag misstänkte skulle ha konsistens som scrambled eggs ungefär. Det hade den inte. Den var fantastisk. Det är insidan som räknas, återigen.

Till förrätt åt vi hummertoast och hummersoppa vilket ju var festligt värre och urgott och sedan hade vi lejtut huvudrätt till umgängeskretsens mästerkock nummer ett som bjöd på den bästa oxfilén jag ätit i mitt liv. Köttet var så mört att man kunde tro att det var tofu eller nåt. Förutom smaken då.
Det var så gott att man blev lite förbannad faktiskt. Och vi åt som om vi hungerstrejkat en månad.
Vi bjöd hem honom i dag igen (och i morgon) och har stått och spanat genom fönstret hela eftermiddagen med tomma tallrikar framför oss. Hoppas att han kommer snart innan vi hinner ta fram varsin ostmacka. Han kanske trodde att vi skämtade. Man skämtar aldrig om sådant.

Sedan blev det tolvslag och tomtebloss, pussar och löften. Och sedan vaknade Spiggen av raketerna och hade darr värre på underläppen och ville inte somna om förrän alla gäster hade somnat/alternativt gått hem så han kunde somna mellan Peter och mig och bidraga till trevnad genom att rytmiskt sparkaPeter i ryggen resten av natten.

I morse fann vi till vår glädje att Gullegoj med föräldrar fortfarande var kvar så det blev sconesfrukost och skogspromenad och (för vissa) 100 varv runt matbordet ivrigt flaxandes till "fågelsången"...ni vet..
En toppendag helt enkelt.

Tyvärr tog jag typ inga bilder alls under kvällen. Utom på skitskumma grejer som:

En dålig bild på dukningen

Vit, hårig arm i plastarmband

Positiv kille som eventuellt var bjuden, med rörigt kök som läcker kuliss.

Gött kött

Samt världens finaste Spigg. Han är ju inte skum förstås.
Mest bäst.
1 kommentar:

  1. Jag känner i och med detta att oxfiléstafettpinnen härmed är överlämnad till tredje part. Tackarrrr. /U

    SvaraRadera