söndag 3 mars 2013

Årets semla korad.

Jag har dragit ner semlekonsumtionen i år. Jag har annars en imponerande semleätarkapacitet som jag ärvt av min far som inte gärna äter färre än tre åt gången. Detta har ju medfört att vi kan skilja agnarna från vetet i semledjungeln och man kan bli lite picky minst sagt. Så i år har jag väntat med semlorna tills jag kom hem till mor och far och fick möjligheten att inmundiga kungen av semlor. De från Nordfeldts konditori i Vänersborg. De är inte snyggast i byn kan jag erkänna, särskilt inte sedan mamma transporterat dem ovarligt. Men vi proffs ser till insidan. Vi ser till färska stora bullar, fluffig grädde och så mycket mandelmassa att man vill fälla en tår av lycka. Semlelycka när den är som bäst!!

7 kommentarer:

  1. Jag har ätit en semla i år så nu är min kvot uppfylld. Förstår faktiskt inte riktigt hypen med semlor det är ju mandelmassa i. Fast jag har hört att i Trelleborg gör de en schysst variant med vaniljkräm i istället för mandelmassa och det låter ju galet sött men gott. Haha
    Kram Emschen
    emschen.se

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vaniljkräm är intet annat än en styggelse i sammanhanget.

      Radera
  2. Vadå inte snygg?! Den dög då till att stimulera min semmeltarm iallafall. Herregud vad det suger nu!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då måste man åtgärda. Sådan är lagen.

      Radera
  3. Ääälskar semlor! Mina favvosar (mkt noggrannt uttestade:) är från Tösse i Sthlm, sedan Gateau och Wienerkonditoriet. Kram Caroline

    SvaraRadera
  4. Alltså jag har inte ätit en enda semla i år... Jag är ju inte jätteförtjust i dem, men någon brukar det ju bli!

    Ha en fin söndag!

    SvaraRadera
  5. Alltså jag har inte ätit en enda semla i år... Jag är ju inte jätteförtjust i dem, men någon brukar det ju bli!

    Ha en fin söndag!

    SvaraRadera